back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Familia

Elisabeta_b

4 mesaje
Postat pe: 25 Octombrie 2009, ora 21:36

Care mai este rolul familiei in situatia actuala din tara noastra? care mai e rata divortului? ce se mai intampla in cadrul "stalpului societatii"? a crescut sau a scazut importanta familiei?

Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra 9am.ro

6522 mesaje
Oras: Iasi

Postat pe: 26 Octombrie 2009, ora 13:08

E foarte importanta familia dar din pacate traim in vremurile in care oamenii lupta mai mult ptr distrugere,ptr destramare si aici intra si familia.Iar rata divorturilor ..stiam ca e in crestere.

oprea_werty

1 mesaj
Postat pe: 26 Octombrie 2009, ora 13:37

nu stiu daca oamenii lupta pentru distrugere - suntem consecinta schimbarilor aparute in societate si aici vrand nevrand apar si cele care afecteaza familia. oamenii nu mai sunt uniti in fata problemelor, suntem mai vulnerabili, in cautare permanenta dupa bani si automat apar discrepante in gandire, timp petrecut cu familia.
de aici ruptura si automat divortul in cazurile fericite.
pentru ca nu cred ca e de preferat sa petreci o viata alaturi de cineva care nu te poate intelege, nu te poate ajuta, nu simte ceea ce ar trebui pentru a te ajuta sa poti trece peste problemele inerente ale vietii in doi.

Elisabeta_b

4 mesaje
Postat pe: 13 Noiembrie 2009, ora 13:06

Eu cred ca fiecare dintre noi trebuie sa inteleaga importanta familiei..mie mi se pare importanat sa ai un punct de sprijin, sa simti ca cineva e langa tine mereu, dar asa cum ati mentionat si voi, familia tinde sa se destrame. din cauza influentelor, banilor, problemelor. Tind sa cred ca am avea o societate mai responsabila si mai putin "rea" daca s-ar acorda o importanta marita familiei..si aici nu ma refer, cumnati mastusi..ci nucleul familiei, mama tata si copilul.

lyly

500 mesaje
Oras: Petrosani

Postat pe: 20 Septembrie 2011, ora 11:59

O campanie AcasaTV impotriva violentei domestice

800.000 de femei recunosc c� sunt victime ale violen�ei �n familie Multe nu au curajul s� vorbeasc� pentru c� legea nu le ap�r� eficient. Dac� nu facem nimic... suntem cu to�ii complici. Semneaz� peti�ia! Cu un suport legal mai bun, mii de femei b�tute �i vor rec�tiga demnitatea. Durerea nu este iubire. O campanie Acas�TV

durereanuesteiubire.acasatv.ro/

Fosta membra 9am.ro

23741 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 29 Septembrie 2011, ora 16:58

De la: Elisabeta_b, la data 2009-10-25 21:36:18Care mai este rolul familiei in situatia actuala din tara noastra? care mai e rata divortului? ce se mai intampla in cadrul "stalpului societatii"? a crescut sau a scazut importanta familiei?

Familia e lumea fiecaruia dintre noi. Cand ti-ai facut o familie simti ca ai un rost pe lume, ca ai intrat cu adevarat in viata.

Nu te teme ca ai prea mult bun simt
lyly

500 mesaje
Oras: Petrosani

Postat pe: 16 Octombrie 2011, ora 19:34

�omajul, s�r�cia �i lipsa unui sistem func�ional de servicii sociale au dus la destr�marea multor familii. M�surile luate de guvern nu au facut dec�t s� ad�nceasc� �i mai mult starea de s�r�cie a popula�iei, pe umerii c�reia a fost pus greul crizei economice. R�pu�i de s�r�cie �i greut��i, tot mai mul�i rom�ni aleg calea str�in�t��ii �n c�utarea unui loc de munc� �i unui trai mai bun. Mul�i rom�ni presteaz� �n str�in�tate servicii pe care nu le-ar fi prestat niciodat� �n �ar�. Migra�ia a determinat schimb�ri temporare sau definitive ale modului de via�� �i ale personalit��ii celor care au plecat, dar �i ale celor care au r�mas acas�. �n multe familii exist� dispute ca urmare absen�ei �ndelungate a unuia dintre so�i, acesta priv�ndu-i pe cei r�ma�i acas� de un element esen�ial al existen�ei : fericirea al�turi de o familie �n adev�ratul sens al cuv�ntului. Nu de pu�ine ori mi-a fost dat s� aud c� cineva cunoscut mie a divor�at deoarece �i-a g�sit alt partener de via�� �n �ara �n care a plecat s� lucreze. Plec�rile �n str�in�tate provoac� sute, mii de divor�uri �i �i determin� pe so�i s� uite de jur�m�ntul f�cut unul altuia �n fa�a altarului, atunci c�nd s-au c�s�torit, s� uite de copii �i de tot ce �nseamn� principii cre�tine.

Frumos program de guvernare! Sun� bine teoretic, c�t despre �ndeplinirea lui � e doar campanie electoral�.

Programul de guvernare 2009-2012
www.mmuncii.ro/ro/455-view.html

Capitolul 7 - Pia�a muncii
Obiective de guvernare
1.Echilibrarea pie�ei muncii �i reducerea deficitelor sectoriale de for�� de munc�.
2.Cre�terea gradului de flexibilizare a pie�ei muncii.
3. �mbun�t��irea accesului pe pia�a for�ei de munc� a grupurilor defavorizate, dezvoltarea pie�ei muncii incluzive �i �mb�tr�nirea activ�.
4. �nt�rirea dialogului social la toate nivelurile �n scopul cre�terii aportului acestuia la dezvoltarea economic� �i social�.
Direc�ii de ac�iune
● Cre�terea gradului de ocupare de la circa 59%, �n prezent, la minimum 65%, �n anul 2012.
● Cre�terea particip�rii la formarea profesional� continu� de la 2% la minimum 7% din popula�ia �n v�rst� de munc� �ntre 25-64 de ani; sus�inerea �nfiin��rii �i func�ion�rii comitetelor sectoriale.
● Cre�terea salariului minim brut pe economie astfel �nc�t s� ating� 50% din salariul mediu brut pe economie p�n� la sf�r�itul anului 2012.
● Cre�terea salariului mediu brut nominal pe economie �n perioada 2009-2012 cu 55%.
● Elaborarea unui sistem unitar de salarizare a func�ionarilor publici �i a personalului contractual bugetar care s� aib� la baz� criterii de diferen�iere �i corelare a salariilor �ntre func�ii �i domenii de activitate bugetar�.
● Absorb�ia eficient� a resurselor financiare europene destinate dezvolt�rii resurselor umane, astfel �nc�t s� se asigure suportul de formare profesional� �i ocupa�ional�.
● Simplificarea procedurilor de angajare �i concediere a lucr�torilor, concomitent cu m�suri de securizare a locurilor de munc�.
● Sprijinirea dialogului angajator - angajat �n flexibilizarea programului de lucru, �n facilitarea mobilit��ii ocupa�ionale, profesionale �i geografice.
● Reorganizarea agen�iilor jude�ene de ocupare �i formare profesional�.
● Restructurarea centrelor de formare profesional� a serviciului public �i punerea lor �n sistem de competitivitate pentru ocupare �i formare profesional�.
● Stimularea, prin m�suri fiscale, a particip�rii salaria�ilor la formarea profesional� continu�.
● Asigurarea serviciilor de formare profesional� pentru persoanele din mediul rural �i din cadrul grupurilor vulnerabile.
● Stimularea r�m�nerii pe pia�a muncii a persoanelor care au �mplinit v�rsta de pensionare, precum �i atragerea �n activitate a persoanelor pensionate apte de munc�.
● Intensificarea procesului legislativ �i de aplicare a m�surilor institu�ionale care vizeaz� reducerea muncii la negru.
● Redimensionarea competen�elor �i a atribu�iilor institu�iilor de control �n scopul cre�terii exigen�ei �i responsabilit��ii �n actul de control al raporturilor de munc�, precum �i �n ceea ce prive�te asigurarea securit��ii �i s�n�t��ii �n munc�.
● Revederea �ntregului pachet de legi privind sindicatele, patronatele, negocierile colective, conflictele de munc�.
● Revitalizarea dialogului social, inclusiv prin participarea companiilor multina�ionale.
Capitolul 8 - Asigur�ri sociale
Obiective de guvernare
1. Asigurarea sustenabilit��ii financiare a sistemului public de pensii pe baza principiilor contributivit��ii �i solidarit��ii sociale.
2. Eliminarea inechit��ilor �i anomaliilor care mai exist� �n sistemul public de pensii.
3. Stimularea economisirii private prin pensiile facultative administrate privat.
Direc�ii de ac�iune
● Atingerea unei �inte de 45% din salariul mediu brut pe economie a punctului de pensie, �n condi�iile sustenabilit��ii sistemului public de pensii.
● Asigurarea unei pensii sociale minime garantate care s� completeze pensia p�n� la 350 lei lunar pentru to�i pensionarii cu cuantumul pensiei sub aceast� sum�, finan�at� din bugetul de stat.
● Stimularea economisirii private prin pensiile facultative administrate privat.
● Eliminarea inechit��ilor �n ceea ce prive�te pensiile pentru persoanele �ncadrate �n fostele grupe de munc� I �i II, precum �i pentru condi�ii speciale �i deosebite de munc�, conform prevederilor Legii nr. 218/2008.
● Aplicarea prevederilor noii legisla�ii privind sistemul public de pensii pentru agricultori.
● �nfiin�area fondului de garantare a drepturilor participan�ilor la sistemul de pensii private �i elaborarea legii de organizare �i func�ionare a sistemului de plat� a pensiilor din sistemul privat.
● Diversificarea tipurilor de pensii prin introducerea pensiilor �n regim ocupa�ional, pe structuri profesionale.

Capitolul 9 - Familia, protec�ia copilului �i egalitatea de �anse
Obiective de guvernare
1. Asigurarea condi�iilor institu�ionale �i financiare pentru sus�inerea familiilor tinere, reducerea abandonului copiilor, combaterea violen�ei �n familie.
2. Cre�terea calit��ii vie�ii copilului �n mediile defavorizate �i respectarea standardelor minime de calitate �n toate serviciile speciale acordate copilului �n dificultate.
3. Asigurarea echilibrului socio-economic al familiilor din mediul urban �i rural, al familiei �i persoanelor de v�rsta a treia, al persoanelor cu dizabilit��i �i al familiilor apar�in�toare.
4. Promovarea particip�rii active a femeii la luarea deciziei �i �n structurile de reprezentare public�; diminuarea discrimin�rilor de orice natur�.
Direc�ii de ac�iune
Familie
● Politici privind reconcilierea vie�ii de familie cu cea profesional�.
● Finalizarea descentraliz�rii serviciilor sociale �n domeniul violen�ei �n familie �n vederea responsabiliz�rii autorit��ilor locale privind aceast� problematic�, precum �i asigur�rii resurselor financiare necesare.
● Dezvoltarea re�elei de servicii suport pentru integrarea familiei rome �n societate.
● �nfiin�area de noi ad�posturi pentru victimele violen�ei �n familie �i de centre de asisten�� destinate agresorilor familiali.
● �mbun�t��irea criteriilor �i formelor de acordare a venitului minim garantat.
● Ra�ionalizarea diferitelor tipuri de asisten�� social� acordate at�t familiilor, c�t �i persoanelor fizice.
Protec�ia copilului
● Cre�terea calit��ii vie�ii copilului �n mediile defavorizate �i respectarea standardelor minime de calitate �n toate serviciile speciale acordate copilului �n dificultate; cre�terea aloca�iei de stat pentru copii, �n perioada 2009-2012, la suma de minimum 200 lei.
● Cre�terea num�rului de cre�e �i includerea acestora �n nomenclatorul serviciilor sociale, precum �i �ncurajarea �nfiin��rii de cre�e de c�tre structurile societ��ii civile.
● Acordarea de gratuit��i �n accesul la educa�ia primar� a copiilor din familiile s�race, mai ales din mediul rural (uniform�, rechizite, transport) �i din cadrul etniei rome.
● Sprijinirea dezvolt�rii re�elei de servicii profesionalizate de �ngrijire a copiilor la domiciliu.
● Stimularea structurilor societ��ii civile pentru dezvoltarea activit��ii de prestare a serviciilor sociale din domeniul protec�iei drepturilor copilului.
● Reducerea num�rului de copii afla�i �n institu�ii publice sau private prin reintegrarea lor �n familia natural� �i sprijinirea familiei extinse ca alternativ�.
Egalitatea de �anse
● Promovarea particip�rii active a femeii la luarea deciziei �i �n structurile de reprezentare public�.
● Diminuarea discrimin�rilor etnice.
● Cre�terea capacit��ii institu�ionale pentru implementarea politicilor de gen, crearea sistemului na�ional de sprijinire �i promovare a politicilor privind egalitatea de �anse pe pia�a muncii bazate pe fondurile structurale.
● Crearea �i organizarea sistemului asigur�rilor de dependen�� pentru persoanele v�rstnice.
● Dezvoltarea sistemului de consiliere juridic� gratuit�, precum �i a serviciilor de �ngrijire a persoanelor v�rstnice.
● Transformarea unit��ilor medico-sociale �n centre pentru �ngrijirea de lung� durat� a persoanelor v�rstnice dependente.
● Cre�terea continu� a calit��ii vie�ii persoanelor cu handicap �i sprijinirea familiilor apar�in�toare.
● Sporirea num�rului de locuri de munc� adecvate pentru activarea persoanelor cu dizabilit��i cu poten�ial lucrativ �n vederea �ncadr�rii lor �n munc�.
● Dezvoltarea centrelor de tip reziden�ial �i a centrelor alternative pentru persoanele cu handicap mintal, cu psihopatologii �i afec�iuni multiple, prin programe specifice.
● Asigurarea accesului persoanelor cu dizabilit��i la suportul fizic, informa�ional �i la transportul public, respectiv la accesul �n imobile.
● Cre�terea eficien�ei structurilor institu�ionale �i a personalului dedicat problematicii rome, respectiv actualizarea strategiei Guvernului �n materie.
● Eliminarea condi�iei discriminatorii a femeii pe pia�a muncii, �n via�a social-economic�, cultural� �i politic�, prin introducerea unei reprezent�ri minimale a femeilor �n Parlament �i �n primele dou� linii ierarhice ale guvernului, �ncep�nd cu urm�torul ciclu electoral (2012).
● Aplicarea de politici favorabile femeilor, pentru a le asigura condi�ii corespunz�toare �n vederea adapt�rii la schimb�rile imediate �i viitoare de pe pia�a muncii.
● Sus�inerea particip�rii active a societ��ii civile la furnizarea serviciilor sociale �i stimularea voluntariatului.

Fosta membra 9am.ro

17703 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 17 Octombrie 2011, ora 21:35

familia e nucleul, rodul, scopul, bucuria, impulsul, greul si usorul, stabilitatea, dragostea, sfatul, ajutorul, bara de sustinere, prietenia, locul in care te poti lauda, plange,poti barfi sau spune prostii....... fara sa fii ridicol

Daniela
gabriel_fratila

411 mesaje
Postat pe: 20 Octombrie 2011, ora 19:08

Nu e strict legat de subiect dar cred ca merge:

"Mama si tata se uitau la televizor cand mama a spus:

" Sunt obosita si e tarziu. Cred ca ma voi duce in pat."

O ia spre bucatarie ca sa faca sandvisurile pentru a doua zi.

Spala castroanele de popcorn, scoate carnea afara din congelator pentru cina din seara urmatoare, verifica cerealele, umple borcanul cu zahar, pune linguritele si castroanele pe masa si pregateste filtrul de cafea pentru a doua zi dimineata.

Apoi pune niste rufe la uscat, mai baga niste haine in masina de spalat, calca o camasa si coase un nasture care cadea la o camasa.

Strange piesele jocului ramas pe masa din sufragerie, pune telefonul la loc, aseaza agenda de telefon la loc in raft..

Uda cateva plante, goleste un cos de gunoi si pune un prosop la uscat pe bara.

Se intinde, casca si o ia spre dormitor. Se opreste la birou si scrie o notita pentru profesoara, numara niste bani pentru excursia de maine si ridica o carte de scoala cazuta sub scaun.

Scrie o felicitare pentru ziua de nastere a unui prieten, o baga in plic, scrie adresa, o timbreaza si scrie o notita pentru cumparaturi. Le pune pe amandoua langa geanta ei.

Mama isi curata fata cu demachiantul ei 3 in 1, isi da cu crema de noapte antirid, se spala pe dinti si isi curata unghiile.

Tata ii striga:

" Credeam ca te duci in pat."

"Sunt pe drum," raspunde ea.

Adauga apa in vasul cainelui, da pisica afara si se asigura ca usile sunt inchise cu cheia si ca lumina e deschisa pe terasa.

Se uita in camera copiilor, le stinge lampile de pe noptiere si televizorul, ridica o camasa, arunca niste sosete murdare in cosul de rufe si vorbeste un pic cu unul dintre copii care inca isi termina lectiile.

In camera ei isi potriveste alarma la ceas, isi aseaza hainele pentru a doua zi si indreapta raftul de la pantofi.

Mai adauga 3 lucruri pe lista ei de 6 lucruri foarte importante pentru a doua zi. Isi spune rugaciunea si vizualizeaza implinirea dorintelor ei.

In acelasi timp tata inchide televizorul si anunta nimanui in particular," Ma duc la pat."

Si o si face ... fara nici un alt gand.

Vi se pare ceva iesit din comun? Va mai mirati de ce femeile traiesc mai mult?

PENTRU CA SUNT FACUTE PENTRU CURSA LUNGA...( si nu am putea sa murim mai repede pentru ca inca avem atatea de facut!!!)

Nu ma duce in ispita, gasesc drumul singur. Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj! Pierdut ani, ofer recompensa!
Fosta membra 9am.ro

17703 mesaje

Postat pe: 20 Octombrie 2011, ora 20:06

de ce ma intristezi?... tu de ce crezi ca stau acum pe forum....? ca sa ies din starea aia de "indispensabila"

Daniela
Fosta membra 9am.ro

23741 mesaje

Postat pe: 20 Octombrie 2011, ora 21:04

Mie mi se imprastie familia...pe tot globul. Ma bucur cu tristete.

Fosta membra 9am.ro

17703 mesaje

Postat pe: 20 Octombrie 2011, ora 21:08

De la: Ingrid, la data 2011-10-20 21:04:42Mie mi se imprastie familia...pe tot globul. Ma bucur cu tristete.

de aia ai multi copii....ca sa ramana unul si cu tine

Daniela
Fosta membra 9am.ro

23741 mesaje

Postat pe: 20 Octombrie 2011, ora 21:23

De la: daniela_iasi, la data 2011-10-20 21:08:39
De la: Ingrid, la data 2011-10-20 21:04:42Mie mi se imprastie familia...pe tot globul. Ma bucur cu tristete.

Da...pleaca rockerul meu cu sotia tooooocmai in California

Fosta membra 9am.ro

17703 mesaje

Postat pe: 20 Octombrie 2011, ora 21:31

De la: Ingrid, la data 2011-10-20 21:23:24

nuuuu !!!
dar... stii cum e...o sa ai rude in California
trebuie sa te consolezi cu ideea ca le va fi mai bine acolo

Daniela
Fosta membra 9am.ro

23741 mesaje

Postat pe: 20 Octombrie 2011, ora 21:37

De la: daniela_iasi, la data 2011-10-20 21:31:30

nuuuu !!!

Pai asta si ziceam, ma bucur cu tristete. Ia zi, ce sa-ti aduc din California?

Fosta membra 9am.ro

17703 mesaje

Postat pe: 20 Octombrie 2011, ora 21:44

De la: Ingrid, la data 2011-10-20 21:37:11
De la: daniela_iasi, la data 2011-10-20 21:31:30

nuuuu !!!

Pai asta si ziceam, ma bucur cu tristete. Ia zi, ce sa-ti aduc din California?

un nepotel ........
doar nu pleci si tu in California.!!!!

Daniela
Fosta membra 9am.ro

23741 mesaje

Postat pe: 20 Octombrie 2011, ora 21:51

Ba eu sper sa ajung sa-i vizitez acolo...macar o data

Fosta membra 9am.ro

17703 mesaje

Postat pe: 20 Octombrie 2011, ora 21:53

De la: Ingrid, la data 2011-10-20 21:51:20Ba eu sper sa ajung sa-i vizitez acolo...macar o data

atunci, sa-ti ajute Dumnezeu sa mergi si sa vii cu impresii frumoase!!!

Daniela
Fosta membra 9am.ro

23741 mesaje

Postat pe: 20 Octombrie 2011, ora 22:22

De la: daniela_iasi, la data 2011-10-20 21:53:06
De la: Ingrid, la data 2011-10-20 21:51:20Ba eu sper sa ajung sa-i vizitez acolo...macar o data

atunci, sa-ti ajute Dumnezeu sa mergi si sa vii cu impresii frumoase!!!
Multumesc..

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 21 Octombrie 2011, ora 01:57

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
Fosta membra 9am.ro

23741 mesaje

Postat pe: 21 Octombrie 2011, ora 07:17

De la: nastasemihail, la data 2011-10-21 01:57:14

Fosta membra 9am.ro

17703 mesaje

Postat pe: 22 Octombrie 2011, ora 22:32

vrei si tu cadou?...lasa ca-i spun sa-ti aduca si tie un suvenir

Daniela
nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 23 Octombrie 2011, ora 02:33

De la: daniela_iasi, la data 2011-10-22 22:32:54

Vreau familia de acolo. Pina nu incepe razboiul.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
Fosta membra 9am.ro

23741 mesaje

Postat pe: 23 Octombrie 2011, ora 06:52

De la: nastasemihail, la data 2011-10-23 02:33:24

Nu ma speria

Fosta membra 9am.ro

17703 mesaje

Postat pe: 23 Octombrie 2011, ora 12:07

De la: nastasemihail, la data 2011-10-23 02:33:24

du-te la ei

Daniela
JIROV91

234 mesaje

Postat pe: 27 Octombrie 2011, ora 06:26

De la: Elisabeta_b, la data 2009-11-13 13:06:12Eu cred ca fiecare dintre noi trebuie sa inteleaga importanta familiei..mie mi se pare importanat sa ai un punct de sprijin, sa simti ca cineva e langa tine mereu, dar asa cum ati mentionat si voi, familia tinde sa se destrame. din cauza influentelor, banilor, problemelor. Tind sa cred ca am avea o societate mai responsabila si mai putin "rea" daca s-ar acorda o importanta marita familiei..si aici nu ma refer, cumnati mastusi..ci nucleul familiei, mama tata si copilul.

Ai mare dreptate,conteaza familia.Eu am ramas vaduva,sotia unui nepot decedat a sustras actele apartamentului si ma forteaza sa las casa stranepotului,dar nu vor sa aiba grija de mine,nici macar un telefon nu da.Sotul decedat a fost inmormintat de feciorul lui din prima casatorie ,acum nu stiu cui sa fac acte pe apartament si ma chinuiesc singura,daca aveam un fiu era altceva.

PDL ul a fost rampa de lansare la presedentie,acum pacalesc cu MISCAREA POPULARA ca inca mai sunt prosti in Romania
gabriel_fratila

411 mesaje
Postat pe: 29 Octombrie 2011, ora 15:34

"A fost odat� ca niciodat�, c� dac� n-ar fi nu s-ar povesti...

A fost odat� un ora�el de smarald mic, mic, mic chiar mai mic dec�t o g�m�lie de cer pe-un v�rf de vis. �n or�elul-vis de smarald �ncap toate pove�tile curate ale copil�riei cu prin�i �i prin�ese, cu regi �i regine, cu bufoni �i �n�elep�i, cu magi �i �nv��a�i �i filozofi, cu eroi, dar �i cu oameni simpli, a�a ca noi oamenii. Acolo unde prin�ii �i ador� prin�esele toat� via�a �i unde regii �i iubesc reginele p�n� la sf�r�itul zilelor �i �nc� h���t, mult mai departe dec�t mai �ncolo �i dec�t poate cuprinde mintea omeneasc�, se petrece povestea noastr�.

�n lumea aceea cu balauri �i viteji, cu fanfaroni, dar �i cu suflete nobile, cu ierni adev�rate �i cu veri grozave, cu bunici �i bunicu�e de basm, cu mierea zilelor petrecut� lin pe fuioarele timpului prin vremuri, acolo, �n �ara din povestea-vis, �n or�elul dint�i, �ntr-o mic� �i curat� buc�t�rioar� st�teau de vorb� la gura sobei dou� feti�e.

Dou� suflete se adunaser�, la ceas fermecat a�a cum numai �n ceas de minune se pot deslu�i tainele uitate �n undeva departe, tare, tare departe din timp �i vremuri, din alte z�ri ale seninului. O fat�-femeie �i o fat�-copil, �nercau s� deslu�easc� taina vie�ii.

�n ziua aceea o mare urgie se ab�tuse peste lini�tea zilelor de Rai ale or�elului de smarald din visul-poveste �i peste lumina casei �n care tr�iau cele dou� fete-feti�e-femei. Tata, tata nu mai era...

Nu, nu pierise, nu se r�t�cise �n luptele cu balaurii, norii ce mai �nduio�au uneori lumina Soarelui fac�nd-o �i mai bl�nd�, era viu �i s�n�tos. Nenorocirea lovise chiar �n sufletul pove�tii, acolo unde se nasc clipele-zilele-speran�ele �i visele-copiii. Acolo unde se na�te viitorul, lovise r�ul cel mai r�u �i dintr-o dat� nimic nu mai avea sens �i rost �i �n�eles. Era acum vremea venit� mult prea devreme a �mp�r�irii boabelor de rou� �i a z�nelor din clipe. Ce altceva s� aib� �i s� i se cuvin� unui pui de om la dreapta �mp�r�ire a raiului pierdut?!

Aceasta era adev�rata mo�tenire l�sat� de p�rin�ii ei, o nesf�r�it� �i nemeritat� durere �i fr�ngerea seninului privirii, iar ea, atunci un pui de om, lu� curajoasa hot�r�rea s� o primeasc� cu bra�ele deschise. Poate c� pe undeva era �i vina ei �i i se cuvenea aceast� urgie, g�ndea ea orbit� �n furtuna durerii.

Cu pumnii ei mici str�n�i �n teribila �ncle�tare a disper�rii feti�a-copil �i promise sie�i c� nu va l�sa pe nimeni vreodat� s�-i pricinuiasc� o asemenea durere cum �i pricinuise tat�l mamei! κi mai jur� atunci copila c� nimeni, niciodat� nu-i va afla povestea �i c� va uita de prin�i �i pri�ese, de regi �i regine �i c� va tr�i asemenea oamenilor obi�nui�i."

Florin Chilian

Nu ma duce in ispita, gasesc drumul singur. Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj! Pierdut ani, ofer recompensa!
Fosta membra 9am.ro

754 mesaje
Oras: Constanta

Postat pe: 2 Noiembrie 2011, ora 07:24

De la: Elisabeta_b, la data 2009-10-25 21:36:18Care mai este rolul familiei in situatia actuala din tara noastra? care mai e rata divortului? ce se mai intampla in cadrul "stalpului societatii"? a crescut sau a scazut importanta familiei?

www.anuntul.ro/anunt/Aida_poze_reale.__1.76_m_53_kg_20_ani_brune...

PDLei, nu ma lasati PUII MEI,furati cit sunt eu presedinte,sa ne tina romanii minte.Lenuța sa-și plateasca ratele la banca. http://www.youtube.com/watch?v=iYKYDqZsUNo ■9AM: Sunteti multumit de realizarile dumneavoastra de pana acum in fruntea statului? Traian Basescu: Bineinteles. Am facut tot ce mi-am propus. Fiica mea cea mica, Lenuta, a invatat in sfarsit sa scrie si sa citeasca, ca doar nu e in Parlamentul Europeana de doua ani degeaba. Sunt foarte mandru de ea. Sunt multumit si de Ioana, cealalta fiica, ca stie sa invarta banii si afacerile. Altfel, ce sa zic� am fost un prieten bun pentru toti cei care m-au sustinut in campaniile electorale si imi platesc mereu datoriile. ■9AM: Dar eu ma refeream la poporul roman. Sunteti multumit de ce le-ati oferit din postura de presedinte ? http://www.youtube.com/watch?v=yAaDpSnqjfg&feature=related .9AM. VA MULTUMIM ! Traian Basescu: Va multumesc si eu. Am plecat, ma asteapta Becali si Patriciu la restaurant.Și pe urma trec pe la LENUȚA- Nurse with big tits eats cum- Ea face și mai bine !
| Varianta pentru tiparire a topicului Familia
Mergi la: