back to top ∧

Info
x
info
 
 
OK


 
Info
x
info
 
 
 


Carti de psihologie

 


 
Pagini: 1 2 >> Sari la pagina:
 
alex_mdan

64 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: Cluj

Postat pe: 19 Noiembrie 2008, ora 16:13

as vrea sa numesc un topic aici ceva mai diferit : ma simt agasat de aparitia in librarii a sute de titluri de carti ale unor psihologi de genul " 7 pasi catre succes"... sper ca nu vi se pare bizar de ce am revolta asta, dar care e in masura sa judece, hai sa ne gandim la ce s-a ajuns astazi cu psihologia : la niste sfaturi pentru dummies care sunt destul de frustrati incat sa le fie frica si sa se adreseze in fata unui public, iar sfaturile care sunt existente in aceste genuri de carti mi se par asa de aberante si de nesanatoase incat multa lume in loc sa cumpere acele carti care chiar merita, isi arunca banii pentru niste sfaturi fara valoare, care ar putea sa ti le spuna orice vecin care a citit / trait ceva la viat

Raporteaza abuz de limbaj
alex_mdan

64 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: Cluj

Postat pe: 19 Noiembrie 2008, ora 16:14

care a citit / trait ceva la viata lui


necunoscut

1 mesaj
Membru din: 1/01/1970
Postat pe: 19 Noiembrie 2008, ora 16:25

cum vrei sa fii bagat in seama daca nu dai tu tonul?exemplifica,scrie un titlu de carte pe care l-ai citit si ti-a placut,scrie un site ,ceva acolo unde sa mearga lumea ,sa vada,sa citeasca,sa se lumineze,astept ceva mai mult de la tine daca tot ai deschis discutia,deoarece este foarte complexa si subiectul este unul de actualitate,uite eu recomand www.concediaza-ti-seful.ro


Fosta membra 9am.ro

1714 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 19 Noiembrie 2008, ora 17:15

Da, cred ca ai dreptate.
Cartile acelea sunt o bataie de joc.
Daca exista fastfood, trebuie sa existe si cartile astea de sfaturi.
Cred ca multe probleme personale pot fi rezolvate doar daca te opresti din goana, tragi aer in piept, te linistesti, iar apoi te gandesti. (Nici nu e nevoie sa intrebi vecinul trecut prin viata).
Dar cum omul de azi nu are timp pentru nimic, nici macar sa gandeasca... Cine are putin timp liber il pierde in fata TV sau a calculatorului. Oamenii nu au mai exersat ganditul (sau isi "gandesc" problemele de la munca).


necunoscut

1 mesaj
Membru din: 1/01/1970
Postat pe: 22 Noiembrie 2008, ora 20:24

Daca ti neaparat sa primesti sfaturi,pai nu mai cumpara din librarii si dute la un anticariat,cuparati editi mai vechii care nu sunt scrise de excroci,dupa aceea citestele si ....;nu o sa intelegi nimic,pentru ca cei care le au scris nu au fost in pas cu timpul actual!!!


Fosta membra 9am.ro

14 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Postat pe: 1 Decembrie 2008, ora 16:23

alex, cartile de care vb sunt niste stupiditati intr-adevar nu am ce spune. dar nici anticariatul nu mai este o varianta. cel putin in domeniul psihologiei .. cu regret o spun dar majoritatea cartilor sunt depasite de mult. cele vechi au fost ceva la vremea lor, sunt de apreciat autorii care au descoperit cate ceva si ne-au impartasit si noua aceste noutati, insa cartile noi nu sunt altceva decat parafrazarile cartilor vechi. sunt bune intr-adevar pt cursanti.

cartile de care vb tu nici macar nu stiu in ce categorie sa le incadrez... poate ...arunca-ti banii pe fereastra. dar in niciun caz asta nu este psihologie. sunt 2 chestii total diferite.


marian_bd_rotaru

1883 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: Barlad

Postat pe: 2 Decembrie 2008, ora 10:50

Din orice carte inveti ceva . carti de genul " sapte pasi spre ..... " se adreseaza profanilor in domeniu si ofera acces la cunostinte practice , greu de decelat din lucrarile cu pretentii .


mrndaniela

12 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: Ramnicu Sarat

Postat pe: 17 Decembrie 2008, ora 20:48



Mie de exemplu mi-a fost utila cartea PUTEREA MAGICA A GANDULUI pe care am cumparat-o,citit-o si recomandat-o copiilor mei.Am observat efectul benefic...decat sa apelezi la unii asa zisi prieteni mai bine apelezi la o carte.Daca stii sa alegi cu grija poti gasi multe sfaturi bune de viata chiar si in"1001 de nopti"-sfaturi intelepte care se potrivesc in orice perioada a existentei regnului" uman"


necunoscut

1 mesaj
Membru din: 1/01/1970
Postat pe: 9 Ianuarie 2009, ora 14:29

Deschide cartea ca sa inveti ce au gandit altii. Inchide cartea ca sa gandesti tu insuti. Alex mdan,ai ceva impotriva psihologilor?



Emyna

30 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: Brasov

Postat pe: 9 Ianuarie 2009, ora 21:13

Vreau sa dau un raspuns direct la subiect, fara sa mai citesc ce au scris altii inaintea mea

Imi plac cartile de psihologie aplicata cele de genul personalitatea omului de succes ... etc (conteaza ca sunt psiholog?) dar cred ca sunt scrise pentru plublicul larg. Daca vreti o carte de psihologie adevarata, trebuie sa va orientati catre cele scrise de autori consacrati in acest domeniu.

Si in afara de Freud si Jung (pe care ii stiu chiar si neinitiatii ) vreau sa va recomand o carte care se numeste "Personalitatile accentuate in viata si in lilteratura", scrisa de un german Karl Leonhard...a fost psihiatru. Este vorba de acele personalitati surprinse la limita dintre normal si patologic, iar partea de literatura vine ca exemplificare clara a celor spuse in partea de documentare stiintifica. Autorul a mers pe premisa ca literatura a surprins cel mai bine esenta unor trasaturi ale firii, ceea ce realitatea rar ne ofera.

Nu am decat cuvinte de lauda pentru aceasta carte. Iar daca mai am ocazia va mai recomand si alte carti de psihologie adevarata.
insa pentru oamenii care cauta un raspuns intr-o carte de psihologie alplicata (asa se numesc cele din aceasta categorie ) recomand inainte o cura de autocunoastere. Vi se pare ca este usor sa iei reteta de succes a altuia si sa o aplici la tine? Fiecare are reteta succesului sau, si fiecare este o individualitate.Pentru fiecare om exista o cale UNICA. Da, este adevarat ca este bine sa ai incredere in tine, dar asta nu cred ca este nevoie sa ne-o spuna vreun autor.Asa ca, recomand sintagma "CUNOASTE-TE PE TINE INSUTI" ca sa stii ce este mai bine opentru viata ta.

Mult succes tuturor. :)


florescu_vasile2001_2

326 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 19 Ianuarie 2009, ora 07:41

Stimati tineri si mai varstnici,imi permit sa va recomand cartea"Drumul catre tine insuti" scrisa de Dr.M.Scoottpeck- o noua psihologie a iubirii,a valorilor traditionale si a cresterii spirituale.Cartea a devenit deja clasica....


Fosta membra 9am.ro

1491 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 27 Ianuarie 2009, ora 21:31

In general, cartile de genul "Cum sa castigi un milion de dolari" se adreseaza exclusiv prostilor patentati...
Mai mult de 90% dintre carti sunt scrise de insi care se viseaza scriitori si n-au nimic de spus. Spun platitudini si nu fac altceva decat sa mute banii din buzunarul tontului de cititor in ale lui.
Eu n-am vazut decat un psiholog sanatos la cap ! Si ala injura psihologii.
La ce ajuta psihologii ?
Raspuns: la nimic !
Sunt doar niste simple instrumente in mana managerilor ...
Daca-l superi pe sefu' ... e clar ca nu mai corespunzi psihologic. Pe seful nu-l evalueaza nimeni. El n-are psihic !



Acum nu e momentul !
necunoscut

1 mesaj
Membru din: 1/01/1970
Postat pe: 28 Ianuarie 2009, ora 15:55

Se vede cat de frustrat esti dupa nik-ul pe care l-ai ales:"atotputernicul",probabil din acest motiv ai vizitat o multime de psihologi de ai ajuns la concluzia ca toti sunt nesanatosi la cap!


Emyna

30 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: Brasov

Postat pe: 28 Ianuarie 2009, ora 16:10

Pentru "atotputernicul"

De ce ai impresia ca parerea ta este universal valabila ???? Si ce competenta ai tu sa judeci niste oameni??? Cumva te numesti supervizor al acestei profesii Cand ataci oamenii vezi sa nu nimeresti in cine nu te astepti !
Ce nik ai !!! Cum de l-ai ales pe asta????


suteudaniel8

299 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: Cluj

Postat pe: 28 Ianuarie 2009, ora 16:32

De la: bykora, la data 2009-01-28 15:55:59Se vede cat de frustrat esti dupa nik-ul pe care l-ai ales:"atotputernicul",probabil din acest motiv ai vizitat o multime de psihologi de ai ajuns la concluzia ca toti sunt nesanatosi la cap!


Hey!!! Nu fa confuzii referitor la psiholog si psihiatru... psihologul te ajuta cand ai probleme cu familia, locul de munca, certuri ce le ai sau alte probleme care necesita sfaturi din partea unuia care te poate ajuta, iar psihiatru e cel ce ajuta oamenii bolnavi psihici... La asta cred ca te-ai referit cand ai facut remarca cu "multime de psihologi" ce il privea pe "atotputernicul".

De multe ori ti rusine sa meri sau sa zici ca ai fost la psiholog pentru ca lumea te catalogheaza ca fiind nebun sau prost... cand de fapt psihologul nu te consulta daca esti nebun ci doar daca ai probleme cu familia, prietenii etc.

Referitor la parerea ta cu privire la "atotputernic" cesa iti zic... e cam slab tipu' si uneori face remarci aurea... iar parerea lui cu privire la el se vede ca ii tare buna prin nick-ul care si l-o scris...

Daca nu raspund la mesaje ii pentru ca am decis si am dat comanda "unsubscribe" sa nu mai primesc nici un mesaj pe forum din mai multe motive.

Ciau si mereti la psiholog daca aveti vo rpoblema... dar nu va doresc sa mergeti la psihiatru :P


Shaggy
necunoscut

1 mesaj
Membru din: 1/01/1970
Postat pe: 29 Ianuarie 2009, ora 14:05

HEI!
Nu fac nici un fel de confuzie!Doar l-am citat pe acest "atotputernic" care spune ca nu a intalnit nici un psiholog sanatos la cap! Daca ai citit cu atentie ceea ce am scris ,probabil ai sesizat ca m-am referit la desele lui vizite la psiholog datorita frustarilor acumulate!


Fosta membra 9am.ro

1491 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 30 Ianuarie 2009, ora 10:43

De la: Emyna, la data 2009-01-28 16:10:38Pentru "atotputernicul"

De ce ai impresia ca parerea ta este universal valabila ???? Si ce competenta ai tu sa judeci niste oameni??? Cumva te numesti supervizor al acestei profesii Cand ataci oamenii vezi sa nu nimeresti in cine nu te astepti !
Ce nik ai !!! Cum de l-ai ales pe asta????

L-am ales nu pentru cei cu nivelul tau de inteligenta .... S-a vrut o autoironie fina, dar a iesit atat de fina incat majoritatea n-o prinde.
Nu stiu ce te face sa afirmi ca parerea mea este univerasal valabila. Ai tupeu, mamaita !
E doar parerea mea .... buna, rea ....
Ce competenta am sa judec niste oameni ?
Sa zicem ca, la mine la serviciu, se facea ca am intrat in dezacord cu niste sefi hoti .... Sa mai zicem ca, dupa ce mi-au aplicat niste sanctiuni inventate, au ajuns pana la desfacerea disciplinara a contractului de munca, pe un motiv, tot inventat. Sa zicem ca, am contestat in justitie toate sanctiunile aplicate si mi s-a dat castig de cauza. Au fost nevoiti sa ma primeasca inapoi la serviciu in functia pe care o aveam. .... Ar fi trebuit sa primesc si scuze .... dar, cu ajutorul psihologului au spus ca nu mai sunt apt sa ocup functia pe care o detineam si trebuie sa fiu trecut pe o functie inferioara. Am solicitat in scris sa mi se puna la dispozitie toate fisele psihologice de cand lucrez la ei si n-au facut-o, pentru ca oricine s-ar fi intrebat cum dracu se face ca pana atunci eram apt si de indata ce am semnalat niste nereguli facute de sefii mei, am devenit inapt dpdv psihologic sa mai ocup functia de conducere pe care o ocupam ...
Vezi asadar, draga mea, care dintre noi bate campii si care nu. Eu nu inventez nimic, nu imi dau cu parerea cu chestii supte din deget ci spun numai ce mi s-a intamplat in urma cu cativa ani.
Ce dinaintea ta zice ca sunt frustrat. mai toti prostii din ziua de azi, au textul asta; cum ii contrazice cineva, hop e frustrat.
Parerea asta ca toti psihologii si psihiatri nu sunt sanatosi la cap nu e de la mine. Mi-a spus-o un psiholog si mi s-a parut foarte misto spusa chiar din gura unuia de-al lor.
Eu as mai adauga ca sunt si niste mari jigodii dupa ce am vazut ce e in stare sa faca o lepra de muiere cu meseria asta.
Voi puteti sa aveti orice pareri doriti despre chestia asta, nu vad de ce v-as eticheta in vreun fel.
Recititi posturile si veti vedea ca eu imi spun parerea, nu atac pe nimeni care-si spune si el parerea asa dupa cum faceti voi.
Probabil ca sunteti studente la psihologie .... si vi se pare ca viata e ca-n carti.
Nu e !


Acum nu e momentul !
Fosta membra 9am.ro

1491 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 30 Ianuarie 2009, ora 10:49

A, si inca ceva pentru specialistii in psihologie de larg consum ....

Exista cineva care n-are frustrari ?

E cineva fericit ?

Daca este, sigur nu se repede la altcineva sa-l faca "frustrat".



Trag concluzia jalnica dar logica, ca posturile mele sunt cu adevarat valoroase daca sunt imediat comentate de cititori, in dauna temei propuse spre discutie...

Altminteri, de ce atata efort ?

Daca sunt asa un mare prost si frustrat, voi care ma bagati in seama, cum sunteti ?

Mai meditati ...


Acum nu e momentul !
Fosta membra 9am.ro

2192 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Postat pe: 30 Ianuarie 2009, ora 15:34

De la: bykora, la data 2009-01-09 14:29:13Deschide cartea ca sa inveti ce au gandit altii. Inchide cartea ca sa gandesti tu insuti. Alex mdan,ai ceva impotriva psihologilor?




necunoscut

1 mesaj
Membru din: 1/01/1970
Postat pe: 31 Ianuarie 2009, ora 14:15

Nu te certa niciodata cu un prost! Ceilalti nu vor sesiza diferenta!


florescu_vasile2001_2

326 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 1 Februarie 2009, ora 11:20

De la: Atotputernicul, la data 2009-01-30 10:49:33A, si inca ceva pentru specialistii in psihologie de larg consum ....
Exista cineva care n-are frustrari ?
E cineva fericit ?
Daca este, sigur nu se repede la altcineva sa-l faca "frustrat".

Trag concluzia jalnica dar logica, ca posturile mele sunt cu adevarat valoroase daca sunt imediat comentate de cititori, in dauna temei propuse spre discutie...
Altminteri, de ce atata efort ?
Daca sunt asa un mare prost si frustrat, voi care ma bagati in seama, cum sunteti ?
Mai meditati ...
........... Stimate domnule Atotputernic,undeva mai sus am dat titlui unei cart de psihogie f.f.buna.Incercati si gasiti-o.Cred ca merita si va va face bine.Este un exemplu de psih. care ,sigur,nu este trasnit.Incercati.


Fosta membra 9am.ro

975 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: Craiova

Postat pe: 14 Februarie 2009, ora 13:41

ARTA DE A TRAI - AR FI UNA.
ARTA DE A TE JUCA - AR FI A DOUA.


Fosta membra 9am.ro

975 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: Craiova

Postat pe: 14 Februarie 2009, ora 13:45

EU SUNT FERICITA.


Fosta membra 9am.ro

1491 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 15 Februarie 2009, ora 07:18

De la: lizucaus, la data 2009-02-14 13:45:39EU SUNT FERICITA.

Si eu sunt fericit cand vreau ...
Sa fii sanatoasa Lizuca !


Acum nu e momentul !
twincle

275 mesaje
Membru din: 4/02/2009
Oras: Iasi

Postat pe: 20 Februarie 2009, ora 20:29

atotputernicule m-ai dezamagit...cum de nu ai avut nici o replica la acuzele aceleiEmyna..?sa inteleg ca e f.fericita?oare de ce ?ca este medic psihiatru ,sau ca a legat citeva fraze inteligente?


teo
drakossis

43 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: Iasi

Postat pe: 20 Februarie 2009, ora 20:58

Toate acele cãrþi fac parte din NLP (adek neuro programare lingvisticã) care se bazeazã pe sugestie sau autosugestie , ceea ce se referã la subconºtient, nu la conºtient. Cei care ajung la psiholog (nu la psihiatru, acolo ajung alþii), sunt cei care nu pot conºtientiza singuri emoþii, trãiri, etc. ºi le trebuie o altã persoanã care sã le arate. Decât la psiholog (a se vedea Bebe Mihãiescu - marele sexolog cu probleme la pat ºi mulþi alþii, nu înseamnã cã nu sunt ºi psihologi buni ), mai bine cãutaþi o sucursalã AGEAC de aici www.vopus.org/ro/cursuri-conferinte/cursuri-si-conferinte/gnoza-... ºi mergeþi la o conferinþã publicã sau la un curs, e acelaºi lucru + multe altele


Fosta membra 9am.ro

975 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: Craiova

Postat pe: 22 August 2009, ora 18:28

De la: Subredul, la data 2009-01-30 10:43:21
De la: Emyna, la data 2009-01-28 16:10:38Pentru "atotputernicul"

De ce ai impresia ca parerea ta este universal valabila ???? Si ce competenta ai tu sa judeci niste oameni??? Cumva te numesti supervizor al acestei profesii Cand ataci oamenii vezi sa nu nimeresti in cine nu te astepti !
Ce nik ai !!! Cum de l-ai ales pe asta????

L-am ales nu pentru cei cu nivelul tau de inteligenta .... S-a vrut o autoironie fina, dar a iesit atat de fina incat majoritatea n-o prinde.
Nu stiu ce te face sa afirmi ca parerea mea este univerasal valabila. Ai tupeu, mamaita !
E doar parerea mea .... buna, rea ....
Ce competenta am sa judec niste oameni ?
Sa zicem ca, la mine la serviciu, se facea ca am intrat in dezacord cu niste sefi hoti .... Sa mai zicem ca, dupa ce mi-au aplicat niste sanctiuni inventate, au ajuns pana la desfacerea disciplinara a contractului de munca, pe un motiv, tot inventat. Sa zicem ca, am contestat in justitie toate sanctiunile aplicate si mi s-a dat castig de cauza. Au fost nevoiti sa ma primeasca inapoi la serviciu in functia pe care o aveam. .... Ar fi trebuit sa primesc si scuze .... dar, cu ajutorul psihologului au spus ca nu mai sunt apt sa ocup functia pe care o detineam si trebuie sa fiu trecut pe o functie inferioara. Am solicitat in scris sa mi se puna la dispozitie toate fisele psihologice de cand lucrez la ei si n-au facut-o, pentru ca oricine s-ar fi intrebat cum dracu se face ca pana atunci eram apt si de indata ce am semnalat niste nereguli facute de sefii mei, am devenit inapt dpdv psihologic sa mai ocup functia de conducere pe care o ocupam ...
Vezi asadar, draga mea, care dintre noi bate campii si care nu. Eu nu inventez nimic, nu imi dau cu parerea cu chestii supte din deget ci spun numai ce mi s-a intamplat in urma cu cativa ani.
Ce dinaintea ta zice ca sunt frustrat. mai toti prostii din ziua de azi, au textul asta; cum ii contrazice cineva, hop e frustrat.
Parerea asta ca toti psihologii si psihiatri nu sunt sanatosi la cap nu e de la mine. Mi-a spus-o un psiholog si mi s-a parut foarte misto spusa chiar din gura unuia de-al lor.
Eu as mai adauga ca sunt si niste mari jigodii dupa ce am vazut ce e in stare sa faca o lepra de muiere cu meseria asta.
Voi puteti sa aveti orice pareri doriti despre chestia asta, nu vad de ce v-as eticheta in vreun fel.
Recititi posturile si veti vedea ca eu imi spun parerea, nu atac pe nimeni care-si spune si el parerea asa dupa cum faceti voi.
Probabil ca sunteti studente la psihologie .... si vi se pare ca viata e ca-n carti.
Nu e !





Fosta membra 9am.ro

3030 mesaje
Membru din: 16/06/2009
Oras: Brasov

Postat pe: 15 Noiembrie 2009, ora 20:26

In aceasta perioada de criza economica tot mai profunda multe persoane pe care le cunosc prezinta o stare depresiva ,(credite , lipsa joburilor uneori chiar intelegerile din cuplu)Asa ca eu caut sa ajut prin psihoterapie pe cei apropiati.Deocamdata sfaturi, companie, incurajare si mai departe are rol psihoterapeutul care este necesar pt a depasii momentul.


GINA
marian_bd_rotaru

1883 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: Barlad

Postat pe: 22 Noiembrie 2009, ora 11:29

" Analiza Tranzactionala " , autor Rene de Lassus


9am173971

34 mesaje
Membru din: 23/11/2009
Postat pe: 17 Decembrie 2009, ora 21:58

Sfaturi utile si practice ptr. toate virstele se gasesc si in cartile lui Pavel Corut ( secretele virstelor de aur etc,etc),sau sfaturi spirituale, si nu numai in cartile autorilor:Eckhart Tolle; Don Miguel Ruiz-dar ma opresc aici.


Pagini: 1 2 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului carti de psihologie
Mergi la: