Proiectul de lege initiat de fostul deputat Bogdan Diaconu, prin care este desfiintat Consiliul National de Combatere a Discriminarii, a fost aprobat tacit de Camera Deputatilor, pentru ca nu a fost discutat in termenul regulamentar de catre for, si va merge la Senat, pentru dezbaterea finala.

Legea a ajuns la Camera Deputatilor in mai 2016, primind raport de respingere din partea Comisiei juridice si din partea Comisiei pentru drepturile omului, precum si punct negativ din partea Guvernului.

Proiectul a fost pregatit pentru a intra pe ordinea de zi a plenului inca de pe 8 noiembrie, insa nu a fost discutat din cauza incheierii mandatului fostului Legislativ. Pe 25 noiembrie s-a indeplinit si termenul de adoptare tacita, fapt de care s-a luat act abia la finalul lunii februarie.

Proiectul va merge acum catre Senat, care este for decizional.

Bogdan Diaconu: CNCD este un instrument in mana UDMR"

Fostul deputat Bogdan Diaconu a depus, in luna mai 2016, o lege prin care Consiliul National al Combaterii Discriminarii ar fi desfiintat, pe motiv ca este "un instrument in mana UDMR", care sustine autonomia teritoriala, Diaconu fiind amendat de Consiliu pentru declaratii homofobe.

"Abrogarea Legii nr. 48/2002 are asadar ca scop desfiintarea CNCD ca institutie bugetara care a facut dovada in decursul anilor ca functioneaza ca o institutie anti-romaneasca si anti-nationala, fiind doar un instrument in mana UDMR si a altor grupuri de interese de a anula valorile romanesti, valorile traditionale crestine si drepturile romanilor in propria tara", se arata in expunerea de motive a proiectului de lege.

Bogdan Diaconu, fost lider al partidului nationalist PRU, spunea ca CNCD sustine, prin deciziile luate, "autonomia teritoriala maghiara".

"CNCD s-a remarcat prin amendarea tuturor romanilor care au luat atitudine impotriva extremismului maghiar. (...) De vreme ce CNCD are o atitudine repetata si constanta impotriva respectarii si apararii unor drepturi constitutionale, a devenit o institutie anti-constitutionala si, ca urmare, trebuie desfiintata", continua Diaconu.

Citeste si:
Cătălin Măruță, desființat de internauți pe Threads. Prezentatorul...
Cătălin Măruță, desființat de...

Pe 13 mai 2016, CNCD l-a amendat pe Bogdan Diaconu cu 4.000 de lei pentru declaratii homofobe si discriminarea comunitatii LGBT.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.